Nieuws

Nieuws over de tuin

Mireille en Iris geïnterviewd over Jeroen Bosch Tuin voor boek de Groene Buurvrouw

06-06-2023 – DEN BOSCH – Jeroen Bosch Tuin vrijwilligers Mireille Kuster en Iris van Venrooij werden door Carlijn Krielaars – op Instagram beter bekend als De Groene Buurvrouw (@degroenebuurvrouw) – geïnterviewd voor haar boek “De Groene Buurvrouw helpt je vergroenen in de stad”. Het boek beschrijft letterlijk wat de titel al zegt: Carlijn geeft praktische voorbeelden en tips om te vergroenen! Zo geeft ze tips voor welke planten mooi bij elkaar staan, in dezelfde pot kunnen, en ook wat goed staat in de schaduw. Heel handig! Hier kun je het boek kopen.

Omdat de Jeroen Bosch Tuin ook een mooi voorbeeld is van een sterk staaltje vergroenen in de stad, wilde Carlijn ons ook graag spreken. “We willen ervoor zorgen dat deze rustige, groene oase ook echt mooi blijft en dat iedereen ervan kan genieten. En wie weet, inspireren we wel anderen om ook hun buurt te vergroenen,” aldus Mireille. Klik op de afbeelding hierboven om het hele artikel te lezen. Ook meedoen? Kom eens kijken op de eerste zaterdag van de maand!

 

Jeroen Bosch Tuin breidt uit met prairietuin

De Jeroen Bosch Tuin heeft een nieuw stuk tuin geadopteerd: de border achter de Jeroen Bosch vogel. In deze border groeiden hortensia’s, die het de afgelopen jaren door de hitte erg zwaar hadden. Vrijwilliger Han gaf ze regelmatig water, maar dit jaar zijn we daar vanwege duurzaamheidsoverwegingen mee gestopt, met als gevolg dat de hortensia’s er erg droevig bij stonden afgelopen zomer. Bij vrijwilliger Mireille (op de foto met een hortensia in de armen) ontstond hierdoor het idee om wat anders met dit stukje tuin te doen. Mireille raakte geïnspireerd door het werk van Carlijn Krielaars, beter bekend als ‘De Groene Buurvrouw’ (@degroenebuurvrouw), die in de stad verschillende wilde bloemenweides, prairietuinen, boomspiegeltuinen en geveltuintjes heeft ingericht en onderhoudt. Mireille zag een biologische prairietuin, een tuin die goed tegen droogte kan, als mooie optie voor deze border.

Het idee werd geopperd in de jaarlijkse vergadering van de Jeroen Bosch Tuin, er werd contact opgenomen met de gemeente en er werd een officiële beheerovereenkomst getekend. De afgelopen maanden zijn vrijwilligers tijdens de onderhoudsochtenden hard bezig geweest met het verplaatsen van de hortensia’s: de helft is in de Jeroen Bosch Tuin geplant, en 15 stuks zijn verplaatst naar tuin De Wamberg. Daarnaast zijn er vaste planten, bollen en grassen geplant (klik hier om te zien welke precies). Zo is de border achter de Jeroen Bosch vogel het hele jaar te bezoeken voor bijen en andere beestjes!

Wij kunnen niet wachten tot het voorjaar wordt!

Up to date blijven? Volg ons op Facebook en Instagram.

 

In de media

Hieronder vind je verschillende nieuwsartikelen over de Jeroen Bosch Tuin.