Meewerken in de tuin

Wij, de onderhoudsgroep van Vereniging Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin, zetten ons vrijwillig in om deze bijzondere stadstuin op te knappen en te behouden voor de toekomst. In 2011 zijn we begonnen met het beplanten en met klein onderhoud. Met de gemeente werd afgesproken dat het grote onderhoud van de bomen en de speeltoestellen door hen zou worden uitgevoerd.

Het idee was en is wensen en voorstellen uit de buurt te bundelen, om de tuin op te knappen en als rustige, groene oase te behouden voor de stad. Daarnaast hopen we anderen te inspireren om ook hun leefomgeving te verfraaien en een groenere aanblik te geven.

cropped-20110806_6583.jpg

Heb je belangstelling om met ons in de tuin te werken, neem dan gerust contact op via info@jeroenboschtuin.nl of kom langs op een onderhoudsdag. Zie Agenda Onderhoud voor de activiteitenkalender.

Waarom zou je mee willen doen?

  • Je bent fysiek buiten bezig met andere buurtbewoners en stadsgenoten.
  • Je ziet meteen resultaat van je inspanning.
  • Je leert (bij) over tuinieren of je kunt kennis en ervaring delen.
  • Het is gezellig om samen te werken en te pauzeren.
  • Je kunt je goede ideeën kwijt of iets anders doen voor je buurt en stad.

Veelgestelde vragen:

  • Wie zitten er in de onderhoudsgroep? De onderhoudsgroep is vrij divers. De jongste tuinierders zijn 30, de oudste in de 70. De meeste tuinierders komen uit omliggende straten, maar ook een aantal uit de Muntel, Zuid, of andere delen van het centrum. Iedereen is welkom!
  • Heb je tuinierervaring nodig? Nee, dat is niet nodig, je kunt gewoon meedoen en gaandeweg leer je waar je geïnteresseerd in bent.
  • Wat als je een keer niet kan? Geen probleem, meld je gewoon af voor die keer. Bekijk alvast de onderhoudsagenda voor het komende jaar.
  • Wat als je last hebt van je lichaam? Je bent vrij om zelf te kiezen wat voor werk je gaat doen in de tuin, dus vaak kun je wel rekening houden met bepaalde klachten.

T.b.v. externe contacten en om de financiën beter te kunnen regelen, is in 2011 de Vereniging Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin opgericht.

Mocht je het initiatief een warm hart toedragen, dan is een bijdrage altijd welkom. Op onze onderhoudsdagen kijkt ons roze spaarvarken de bezoekers van de tuin uitnodigend aan. Ons bankrekeningnummer is NL18 TRIO 0254 6978 52, t.n.v. Vereniging Vrienden van de Jeroen Bosch Tuin.

 

cropped-JBT05.jpg