Ondanks de regen een berg werk verzet!

Ondanks de gestaag vallende regen hebben de vrijwilligers van de onderhoudsgroep zaterdag 3 november hard gewerkt in de tuin. Ze werden daarbij enorm gesteund door de mannen van de Ronde Tafel uit ‘s-Hertogenbosch. Al met al werd er een hoop werk verzet. Mede dankzij de toegekende BIG-subsidie konden de nieuw aangeschafte gereedschappen en materialen direct worden gebruikt.

De tuin is alvast winterklaar gemaakt. De grotere vaste planten zijn gedeeltelijk teruggesnoeid en er zijn stellingen gebouwd om de zonnebloemen volgend jaar beter te ondersteunen. Verder is er een container vol groenafval uit de tuin gehaald en zijn er maar liefst 1.000 (!) bollen gepoot. Dat belooft wat het komend voorjaar!

Ook het Redemptoristenpad werd ‘van voor naar achter’ schoongeveegd. Tot slot zijn de grote aaneengesloten groepen vaste planten wat kleiner gemaakt, om volgend jaar wat meer variatie in de tuin te krijgen. Een deel van de vrijkomende planten heeft een nieuwe plek gekregen elders in de tuin, een ander deel is gebruikt om de nieuwe bewonerstuin achter de Bank van Leening aan het Molenijser vast op te fleuren. Ook daar is inmiddels een mini-paradijsje in wording.

.

.

 

Van al het harde werken kregen de vrijwilligers ‘stevige trek’. Gelukkig waren de bewoners van het Noviciaat van het Redemptoristenklooster zo gastvrij om hun gang ter beschikking te stellen voor het opstellen van een lange lunchtafel. Daar kon iedereen even bijkomen van de nattigheid en genieten van Han’s fameuze pompoensoep. Al met al was zaterdag een echt perfecte dag!

.

 

.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.