Permanente kunstwerken in de Jeroen Bosch Tuin

De Fresco.

foto fresco JBT voor site

In het ideeënboek voor het opknappen voor de Jeroen Bosch Tuin werd o.a. het idee genoemd om de blinde gevels in de tuin door middel van kunst te verbinden met Jeroen Bosch. Bovenstaande fresco op de eeuwenoude muur is gemaakt in 2011 door studenten van de Academie voor Kunst en Ambacht onder begeleiding van Lukas M. Stofferis, met financiële steun van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, stichting Jheronimus Bosch 500 en het Hermesnetwerk Den Bosch. Veertien studenten van de Opleiding Klassieke Schildertechnieken hebben aan deze grote muurschildering gewerkt in de authentiek 16e-eeuwse Italiaanse “buon fresco” techniek. Het kunstwerk is bijna 20 meter lang en 4 meter hoog.

Meer info over Fresco-techniek

Meer van hun werk is te zien op: www.academievoorkunstenambacht.nl/frescoprojecten

Realisatie fresco 2011           Restauratie fresco 2018

 

Beeld van Ru van Rossum.

foto Fonteinbeeldje C voor site

Dit kunstwerk stamt uit 1995. Het beeldje is het oorspronkelijke kunstwerk van de in 2007 overleden kunstenaar Ru van Rossum, graficus en beeldhouwer uit Tilburg. Het is gemaakt van graniet, rvs en brons.

In het verleden was er een fontein ‘omheen gebouwd’ naar ontwerp van gemeentelijk ontwerper Harrie Verhallen. Om technische redenen is deze fontein onlangs ontmanteld.

Zie ook: http://www.ruvanrossemwerken.nl/